ovvital

Ferma Jonë

Ferma OVVITAL perbehet kryeshisht nga 2 kapanone prodhimi vezesh dhe 1 kapanon per rritje zogjsh me kapacitet 65 krere.

Cdo proces pune  realizohet sipas kushteve bashkohore dhe standarteve profesionale sipas kritereve te BE-se per rritjen e kafsheve.  Metoda e rritjes eshte ajo e ‘kafazeve te hapura , imitacion I furrikeve, ku pulat qendrojne dhe zhvillohen ne grupe me njera tjetren.  Kjo metode e sukseshme gjermane eshte  krijuar dhe praktikohet qe prej vitit 2009 si nje menyre e paster dhe eficente qe imiton rritjen ne natyre.

Pjese tjeter eficente e ambientit eshte edhe  fabrika e perpunimit te ushqimit te pulave. Kjo fabrike moderne garanton ushqim te fresket dhe te perpunuar cdo dite. Duke pasur perparesi cilesine e vezes, c’do ushqim per zogjte dhe pulat eshte ne trajten natyre, me permbajtje biologjike  dhe pa antibiotike te shtuar.